کارشناس پشتیبانی یا کارمند ساده!

در این نوشته میخوام بعضی از موسسات یا شرکتها و کمپانی ها رو نقد کنم! البته از نظر پشتیبانی و خدمات پس از فروش.

متاسفانه دیده میشه که خیلی از شرکتها و کمپانی ها خدمات پس از فروش ضعیفی دارن و اساسا اون طوری که باید به مشتری های خودشون اهمیت نمی دهند و اغلب می بینیم که مشتری از همون اول از خرید خودش پشیمون میشه و یا پس از مدتی که خدمات درستی دریافت نکرد نظرش برمیگرده و به مشتری ناراضی تبدیل میشه. در نهایت هم می بینیم که اون کمپانی کم کم با از دست دادن مشتری های خود رو به سقوط میره و در بعضی موارد به یک کمپانی ورشکسته تبدیل میشه!

√ضعف در خدمات پس از فروش چندتا دلیل میتونه داشته باشه که به اونا خواهیم پرداخت:

۱- عدم تخصص در خصوص محصول یا خدمت ارائه شده:

متاسفانه می بینیم که بعضی از شرکتها و یا افراد ، صرفا به دلیل اینکه بازار کار اون حرفه خوب هست و اون کار درآمد زایی مناسبی توی جامعه داره ، تصمیم میگیرند دست به اون کار بزنند و یا اینکه به دلیل سرمایه دار بودن ، سرمایه خودشون رو در کاری میزارن که درآمد بالایی داره و عملا کارفرما تخصصی توی اون زمینه نداره، که متاسفانه می بینیم اون طوری که باید خدمات مناسبی در اون زمینه به مشتری داده نمی شه .

۲- اهمیت ندادن به مشتری و تنها به فکر در آمد بودن :

این مورد هم که کاملا روشنه که فقط قراره پول دربیاریم و به قول عامیانه “بیخیال مشتری!” . بعضا ممکنه دیده بشه که یکسری از شرکتها اهمیت کمتری به مشتری خود می دهند و صرفا به دنبال درآمد و پول در آوردن هستند که البته این مورد خیلی کمتر توی جامعه دیده میشه.

۳- عدم تخصص کافی و همچنین عدم علاقه ی اعضای بخش پشتیبانی به کار :

متاسفانه این مورد یکی از اصلی ترین دلایل ضعف خدمات پس از فروش توی کشور ماست که به کارمندان پشتیبانی برمی گرده! بله باید گفت همینطوره ! متاسفانه در کشور ما نگرشی که در مورد کارمندان پشتیبانی هست یک نگرش غلطی هست که اغلب از نیروهای ساده و بعضا غیر متخصص استفاده می شه و متاسفانه شرکتها برای استخدام نیروی پشتیبانی و خدمات پس از فروش حقوق کمی هم برای این نوع کارمندان در نظر می گیرند . همین مورد یکی از دلایل اصلی هست که بعضا باعث میشه کارمند پشتیبانی رغبت زیادی به کار نداشته باشه و اونطوری که باید به مشتری خدمات ارائه نکنه. و یا اغلب دیده میشه که کارمند پشتیبانی به دلیل عدم تخصص و یا اینکه صرفا جهت امرار معاش مشغول به کار پشتیبانی شده و همین عدم علاقه به کار، باعث عدم خدمات دهی مناسب و دفع مشتری میشه!

نگرش و رویکردی که در کشورهای توسعه یافته در مورد پشتیبانی هست رو تا حدودی میشه مناسب تلقی کرد. مثلا پشتیبانی و خدمات پس از فروش رو با عبارت customer care به معنی مراقبت از مشتری عنوان می کنند. همچنین اینکه می بینیم که رشته های دانشگاهی مرتب با این قضیه وجود داره و شخص با گذراندن اون دوره ها به کارشناس پشتیبانی و بالاتر تبدیل میشه و نحوه ارتباط با مشتری و رفتار درست رو به طور خوب و مناسب یاد می گیره و این خیلی میتونه در جذب و نگداشتن مشتری تاثیر گذار باشه.

بیشترین خرید ما از فروشنده خوب !

در فطرت انسان این مورد هست که همیشه رفتار خوب رو می پسنده و برعکس رفتار بد رو ناپسند می دونه. شاید برای همه ما پیش اومده که خریدی کرده باشیم و رفتار فروشنده و یا ارائه دهنده خدمات خوب باعث شده که ما دوباره برای خرید های بعدی به سمت همون فروشنده بریم. دقیقا همین مورد (رفتار مناسب) می تونه یکی از دلایل جذب مشتری و در نهایت نگه داشتن مشتری باشه که باید خیلی به اون دقت کرد.

آنچه برای خود می پسندی برای دیگران نیز بپسند

همونطور که ما در برخورد با دیگران انتظار داریم که با ما رفتاری مناسب داشته باشند ، این حق دیگران هست که ما نیز با اونها رفتار مناسبی داشته باشیم. دقیقا این مورد در خصوص فروشنده و مشتری هم صدق میکنه و فروشنده باید خودش رو جای مشتری بگذاره؛ مثلا اگر محصولی به مشتری فروخته بشه که کیفیت مناسبی نداشته باشه و یا خدمات پس از فروش اون پاسخگوی مشتری نباشه ، قطعا اون شخص از خرید خودش ناراضی میشه و مطمئنا فروشنده مدیون خواهد شد و مشتری نیز دیگر به سراغ ان فروشنده نخواهد رفت.

 

خوشحال می شم اگه پس از مطالعه این پست نظرات ارزشمند خودتون رو درج کنید .

با تشکر سید هانی سیدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهارده − دوازده =